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- « Vim, Vigour, and Vitality: ''Power'' Foods for Kids in Canadian Popular Magazines, 1914-1954 ». Dans : Franca IACOVETTA, Valerie J. KORINEK et Marlene EPP, dir., Edible Histories, Cultural Politics: Towards a Canadian Food History (Toronto, University of Toronto Press, 2012), p. 387–408.
- Un phare dans la cité: le Dispensaire diététique de Montréal. Montréal, Ordine, 2000. 115 p.
- « Un enjeu politique: la pasteurisation ». Cap-aux-Diamants, 71 (automne 2002), p. 22.
- « ''Tutti a Tavola!'' Feeding the Family in Two Generations of Italian Immigrant Households in Montreal ». Dans : Franca IACOVETTA, Valerie J. KORINEK et Marlene EPP, dir., Edible Histories, Cultural Politics: Toward a Canadian Food History (Toronto, University of Toronto Press, 2012), p. 209–221.
- « The Times and Trials of a Distinctive Colony: 1702-1760 ». Dans : Dany FOUGÈRES et Roderick MACLEOD, dir., Montreal: The History of A North American City (Montréal, McGill-Queen's University Press, 2018), p. 151–208.
- « The Kosher Meat War and the Jewish Community Council of Montreal, 1922-1925 ». Canadian Ethnic Studies / Études ethniques au Canada, XXII, 2 (1990), p. 41–53.
- « The Impact of Restaurant Delivery on Montreal’s Domestic Foodscapes, 1951-2009 ». Material Culture Review / Revue de la culture matérielle, 40 (automne 2009), p. 43–53.
- « 'The Greatest Dining Extravaganza in Canada's History': Food, Nationalism, and Authenticity at Expo 67 ». Dans : Rhona Richman KENNEALLY et Johanne SLOAN, dir., Expo 67: Not Just a Souvenir (Toronto, University of Toronto Press, 2010), p. 27–46.
- The Evolution of City-Region Food Governance in Montreal Food Politics, Policy and Planning Under Quebec’s Neoliberal Turn. Mémoire de maîtrise (Individualized Program), Université Concordia, 2017. 128 p.
- Significations de la récupération de nourriture pour les actrices et acteurs du marché Jean-Talon: une recherche exploratoire. Mémoire de maîtrise (sociologie), Université du Québec à Montréal, 2011. 98 p.
- « Rational Meals for the Traditional Family: Nutrition in Quebec School Manuals, 1900-1960 ». Dans : Franca IACOVETTA, Valerie J. KORINEK et Marlene EPP, dir., Edible Histories, Cultural Politics: Towards a Canadian Food History (Toronto, University of Toronto Press, 2012), p. 109–127.
- « Pour qui souffle le vent? Heur et malheur d'une entité coloniale, 1702-1760 ». Dans : Dany FOUGÈRES, dir., Histoire de Montréal et de sa région (Québec, Presses de l'Université Laval, 2012), p. 165–219.
- « Patates, pain, et lard salé valaient-ils mieux que céréales, bacon et boeuf haché? La diète quotidienne et la santé au Québec, 1861-1941 ». Canadian Bulletin of Medical History, 32, 2 (2015), p. 275–296.
- Nourriture et culture: étude des pratiques alimentaires des Chinois de Montréal. Mémoire de maîtrise (anthropologie), Université de Montréal, 1991. xxx, 168 p.
- Nourrir le quartier, nourrir la ville. Montréal, Écomusée du fier monde, 2017. 71 p.
- « Montréal: oasis gastronomique ou capitale culinaire? ». Dans : Pierre DELORME, dir., Montréal, aujourd'hui et demain. Politique, urbanisme, tourisme (Montréal, Liber, 2009), p. 323–344.
- Mixité sociale et prise en charge citoyenne : le cas de l'Équipe mobile en alimentation. Mémoire de maîtrise (géographie), Université du Québec à Montréal, 2017. 159 p.
- « Mapping the Changes: the Spatial Development of Industrial Montreal, 1861-1929 ». Urban History Review / Revue d'histoire urbaine, 22, 2 (1994), p. 97–112.
- Making and Breaking Bread in Jewish Montreal, 1920-1940. Mémoire de maîtrise (histoire), Université Concordia, 2002. 145 p.
- « Les recettes de cuisine dans les magazines, des vecteurs de normes? ». Dans : Marie-Noëlle AUBERTIN et Geneviève SICOTTE, dir., Gastronomie québécoise et patrimoine (Québec, Presses de l'Université du Québec, 2013), p. 195–216.
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